Home Gebruikte motoren Nieuwe motoren DemorijdenSpecials Maatwerk Uitlaten Bagagerekken Onderdelen Werkplaats Contact


 

DroomDuc ?

Het Ontwerp

Na het uitschrijven van een wedstrijd wie de "mooiste" droomduc kon ontwerpen, met als prijs het uitvoeren van het ontwerp, zijn we nu in het stadium beland waarbij de motor rijklaar is. Maar u begrijpt dat er tussen ontwerp en het uiteindelijke sturen nog wel het een en ander komt kijken. Om u een idee te geven hebben we op deze pagina een foto impressie van de uitvoering geplaatst.

De basis is een Ducatiblok, maar alles er omheen is een eigen ontwikkeling geweest. Zo zijn het frame en de achterbrug niet alleen zelf ontwikkeld maar ook zelf gemaakt. Dit zelfde geldt voor de achterbrug en het uitlaatsysteem. Kijk en geniet van creativiteit en vakmanschap.

Het resultaat:

We zullen u niet vermoeien met alle details, we starten het afbouwen met een kale fiets. Waarvan het frame, de achterbrug en het uitlaatsysteem door ons zelf zijn ontwikkeld en gemaakt.
Tekeningen op de muur geven de lijn en het uiterlijk van het ontwerp weer. Met deze tekeningen als voorbeeld wordt de motor bekleed met alle basis elementen.
Nadat de basis is neer gezet kan er aan de rest van de vormgeving aandacht worden gegeven. De tank is nu al geen houten kist meer, maar ziet er al uit als een tank. In grove lijnen staat ook de stroomlijn, en is het ontwerp al duidelijk herkenbaar.
Ook het zitje heeft een plek gekregen. Ziet er nu al vet uit !!. Wanneer alle basis onderdelen hun plaats hebben gevonden zullen alle grove lijnen in de stroomlijn worden verfijnd, en gepolijst.
Dat engelengeduld geen overbodige luxe is bij het afwerken en verfijnen van de details, zal niemand verbazen.

Het voorlopige resultaat:

We zijn altijd wat terug houdend als het gaat met het op de borst kloppen van onszelf, maar hij is wel super vind u niet? En helemaal zelf gemaakt, en daar mag je best trots op zjn.

En nu verder met het vervaardigen van alle carbon delen en het rijklaar maken.
Wordt vervolgt !!!!

(Hieronder nog wat detail opnamen van deze droom Ducati.)

 

Star Twin Motors Tel: 055-5051329 fax: 055-5052154 e-mail: info@startwin.com Kanaal Zuid 484 7371 GL Loenen (Veluwe)